Aktuella visprogram

Soloprogram

Mina program består huvudsakligen av svensk visa, ofta med inslag av schlager, jazz och fransk chanson. Jag utformar mina program efter arrangörens önskemål. En blandning av kända, mindre kända och någon egen visa brukar passa i de flesta sammanhang. Texterna har alltid något att säga - En hälsosam blandning av humor och allvar. Ofta spelar jag själv men jag har också några samarbeten med andra musiker. Nedan följer några exempel på program jag gör eller har gjort de senaste åren.

Sånger från sjunde våningen

Detta program innehåller flera av Evas egna visor från skivan Sjunde Våningen (2014), som fått fin kritik i både musikpress och radio. Efter önskemål blandas dessa med mer eller mindre kända sånger för att få bredd och variation. Eva röst och framtoning har jämförts med Barbro Hörberg, en sångerska vars visor Eva dessutom gärna sjunger. Här har vi två samspelta musiker som tar ut svängarna och blandar humor och allvar, känt och okänt.

Med Jan-Olof Persson, dragspel/piano/sång och Andreas Gustafsson, bas.

Året Runt på 45 minuter - "Musikteater för seniorer"

Vi gör musikaliska nedslag i årets alla månader. Med hjälp av rolig & traditionsbärande rekvisita förflyttar vi oss tillsammans året runt. Stilmässigt blir det allt från folklig barnvisa, svensktopp till country. En hälsosam blandning av humor och allvar Musik du nog känner igen, men inte hör ofta ! Med Jan-Olof Persson, dragspel/piano/sång.

Det här var ett ovanligt och musikaliskt toppenprogram

Lyssna på några avsnitt ur föreställningen (länkar till YouTube)
Det som göms i snö
Majavisan
Minns i NovemberTidigare program

På resande fot

Fransk Chanson, Grekisk Tavernamusik, Italiensk Schlager & Amerikansk Tradjazz som vi har förälskat oss i på resor genom åren. Till detta några favoritvisor från de nordiska hamnarna. Det blir både sväng och smäktande stämsång.

Med Eva Olivia Samuelsson, sång / gitarr / ukulele

Thore Skogman i våra hjärtan

Bergsprängartango, Kärlek på lasarett, Du är en riktig klippare med flera tar oss till platser som Gällivare, Åre, Hjo och Årjäng. Det blir också någon limerick och dikt av Thore.

Utöver Thores låtar blir det några visor av andra upphovsmän/ kvinnor från ungefär samma tid. Mycket sväng och glimten i ögat.

Håll alla dörrar öppna

Barbro Hörbergs älskade sånger får sällskap av några välformulerade visor av bla Stefan Demert och Allan Edwall. En hälsosam blandning av humor och allvar.

Eva solo med gitarr eller
Duo med Jan-Olof Persson, dragspel / piano

Varma ögonblick

Musik som roar och berör
Från en svunnen tid har jag valt ut några favoritsånger som sjöngs av sångerskor som Brita Borg, Ulla Billqvist och Edith Piaf . Till detta några traditionella visor av ex Dan Andersson och ett par Thore Skogmanlåtar.

Eva Simmons, sång/gitarr och Jan-Olof Persson, dragspel/piano/sång